torstai 18. heinäkuuta 2013
Banoffee
Tämä makeannälän helposti taltuttava banoffee-torttu sopii hyvin myös kesäajan kahvitteluhetkiin mansikoilla höystettynä.
Slurps! Tämä vie kielen mennessään, niin hyvää on.
Suosittelen kokeilemaan.
Pohja
250 g digestive- tai kaurakeksiä
100 g voita tai margariinia
Täyte
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
1 banaani
2 dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
Päälle
mansikkaviipaleita
-Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
-Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoiseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään kunnes toffee on valmista.
-Irrota etiketit kondensoitua maitoa-tölkistä ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 2 tunniksi. Tänä aikana maito tiivisyy ja muuttuu toffeeksi.
-Aukaise säilykepurkki varovasti ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.
-Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
-Pilko banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla.
-Pilko mansikat päälimmäiseksi ja pursota suklaata koristeeksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Banoffee, mun ihan ykkösherkku ❤
VastaaPoistaOi, nyt kyllä maistuisi tuollainen herkku. :)
VastaaPoistaISO slurppps! :P
VastaaPoistaNam, miten herkullisen näköistä!! Banoffee on niin hyvää!! ja mansikat pinnalla varmasti piristää, tätä ideaa onkin kokeiltava! :)
VastaaPoistakondensoitu maito on itselleni aivan tuntematon tuttavuus. saako sitä ihan perusruokakaupan hyllyltä? miltäköhän osastolta?
VastaaPoistatäytyykin varmaan kokeilla joku kerta :) herkulliselta näyttää!
Kondensoitu maitoa löytyy ainakin isoista marketeista. Kondensoidun maidon paikka kaupoissa vaihtelee. Joissain kaupoissa se on säilykkeiden kuten ananas-, tonnikalapurkkien läheisyydestä. Kannattaa kysyä myyjältä
Poista