perjantai 9. toukokuuta 2014
Äitienpäiväkakku
Jos äitienpäiväkakun ohje on vielä hakusessa, niin tässä yksi oiva vaihtoehto.
Makuhermoja kutkutteleva yhdistelmä: täyteläinen juusto, raikas mansikka ja makea valkosuklaa.
Täydellinen makukombinaatio!
POHJA:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
-Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
-Sekoita kuivat aineet ja sulata rasva.
-Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
-Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä taikina vuokaan.
-Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
-Pohja saa jäädä keskeltä vähän kosteaksi
-Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
-Halkaise pohja kahtia.
MANSIKKAMOUSSE:
3 liivatelehteä
1dl vispikermaa
1/2 prk mascarponejuustoa
1/2 rs maustamatonta tuorejuustoa
100g valkosuklaata
maun mukaan (n.200g) mansikoita
1/2 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
2tl vettä
-Laita kaikki liivatelehdet likoamaan..
-Vaahdota molempia mousseja varten vispirkerma ja jaa se kahteen kulhoon.
-Soseuta mansikat sauvasekoittimella hienoksi.
-Mansikkamoussea varten sekoita mansikat, sokeri, kerma, mascarponejuusto ja tuorejuustokeskenään.
-Sulata valkosuklaa ja lisää hieman jäähtyneenä seokseen.
-Kuumenna vesitilkka mikrossa ja sekoita siihen 3 liivatetta.
-Lisää liivateseos varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi.
-Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan.
VALKOSUKLAAMOUSSE:
1 liivatelehti
1dl vispikermaa
1/2 prk mascarponejuustoa
1/2 rs maustamatonta tuorejuustoa
100g valkosuklaata
2tl sitruunanmehua
-Valkosuklaamoussea varten sekoita kerma, mascarponejuusto ja tuorejuusto keskenään.
-Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt valkosuklaa.
-Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon.
-Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä, vähän kerrallaan valkosuklaa-kermaseokseen.
-Sekoita tasaiseksi.
-Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleella.
-Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy.
-Levitä mansikkamousse pohjan päälle.
-Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse.
-Levitä tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin.
-Anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia.
-Koristele
Herkullista viikonloppua ja Onnea kaikille Äideille!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla tytön synttäreille :) kiitos vinkistä!
VastaaPoista