perjantai 21. syyskuuta 2012

Nestemäinen kangastapetti
Onko tuttu tuote?
Itse sain kuulla tästä ystävältä, jotka vasta rakensivat uuden kodin ja laittoivat tätä nestemäistä kangastapettia yhdelle seinälle.
Tämä on siis vesipohjainen nestemäinen kangastapetti. Saumaton kuitutapetti, joka on valmistettu luonnonmateriaaleista. Sopii kaikenlaisille pinnoille. Väri ja kuiturakenne vaihtoehtoja on useita erilaisia. On myös paloturvallinen, sopii lämmöneristeeksi. Parantaa akustiikkaa, vaimentaa melua ja eristää ääntä.
Tuotetta myydään pusseittain, yhdestä pussillisesta tapetoi noin 3 neliömetriä. Pussin sisältö sekoitetaan veteen ja se täytyy sekoittaa tosi hyvin. Sekoittamisen jälkeen sen tulee antaa seistä noin 20min. Sitten vaan levitetään  lastalla seinään. Yksi pussillinen maksaa 80€.
Hyvä puoli tässä myös se, että jos tapettiseinään tulee vaurioita, vaurioitunut kohta voidaan leikata veitsellä pois ja sen jälkeen se voidaan täyttää uudelleen. Mitään jälkiä korjauksesta ei jää.
Kiinnostuin itse tästä ja tilasin SBL:tä suunnittelijakansion.  
www.sbl.fi

13 kommenttia:

 1. Vau. Ei ole tuttu tuote, mutta kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Mulla on sellanen käsitys, että tuon käsitteleminen on todella haasteellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävä kertoi että alkuun oli hankaluuksia saada pysymään se seos siellä seinällä, meinas lähtee valumaan.Sitä en, muista oliko siihen joku syy ja kikka, miten se sitten lopulta onnistui. Sekoitusvaihe on kuitenkin tosi tärkeä, se täytyy tehdä huolella.

   Poista
 3. Tapetti oli yllättävän kova homma laittaa, tietty siihen vaikuttaa myös se että seinällä on kokoa 6m*3m mäski ei meinannu aluksi jäähä millään seinään aina lähti lastan mukaan. Mutta kannattee laittaa ihan pieni määriä kerrallaan seinään ja painaa kunnolla niin pystyy paremmin levittänään. Riippuu myös mitä noista kangastapeteista laittaa kun niissä on paljon kuitueroja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista ja vinkeistä tapetin laittamiseen liittyen.

   Poista
 4. Mutta siis tykkään tosi paljon tosta tapetti seinästä ja hyvä vain että ollaan se vaiva nähty että mies sen jakso sinne laittaa:) kaikille vieraille seinä on ollu ihan uutuus ei oo törmänny aiemmin ja tykänneet kyllä, luulenpa että jatkossa kangastapettia alkaa tulemaan useampiin koteihin:)

  VastaaPoista
 5. onkohan niitä valkoisen tai beigen värisiä ja kuinkahan karhea pinnasta jää ja voikohan sinne pääl laittaa toisen tapetin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoista ja beigeä väriä löytyy.
   Näissä kangastapeteissa on osa aika pehmeäpintaista ja osa hieman karkeampaa. Tapetoitu pinta on kuitenkin sen verran huokoinen ja epätasainen, että en lähtis laittaa tavallista tapettia päälle, en ukso että se tulisi pysymään.

   Poista
 6. kuinkahan karhee pinnasta jää? ja onko niitä tasaisempiä värejä ja voiko päälle laittaa normaalia tapettia.toi olis mainio keino eristää ääntää ku naapurit pitää kauheet meukkaa öisin ja ei oikeen tiedä mitä isännöitsijä tykkäis ajatuksesta ton tapetin suhteen

  VastaaPoista
 7. En oo kuullutkaan tästä aiemmin. Pitää miettiä ja suunnitella =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onkin aika uusi tuttavuus. Tällä saisi kivaa pehmeyttä ja kolmiulotteisuutta seinäpintaan. Nestemäinen kangastapetti vaimentaa myös ääniä jos kaikuminen on ongelma tilassa.

   Poista
 8. Miten tuo poistetaan kun haluaa vaihtaa esim. tavalliseen tapettiin? Vai onko "ikuinen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ikuinen.
   "Tapetin poisto; kostuta tapetin reunaa ja vedä varovasti irti. Jos tapetti ei irtoa
   kokonaisena, kostuta ja kauho irti", näin sanottiin SBL:n sivuilla.

   Poista

Kiitos kun jätit jäljen käynnistäsi. Kommentti ilahduttaa aina.