tiistai 4. syyskuuta 2012

Paloja kodista
Syksyn tullen valosan aika lyhenee.
Into kuvaamiseen hiipuu.
Hankintalistalla onkin kamerajalusta, jotta myös pimeän aikaan sais otettua jonkinlaisia kuvia, lisäsalama olis myös tarpeen.
Onko vinkkejä hyvästä kamerajalustasta? Mitä kaikkea tulis ottaa huomioon sitä hankkiessa?

11 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Ja tuo valon puute on niin totta -välillä tuntuu, ettei yksinkertaisesti ole riittävästi valoa kuvaamiseen edes päiväsaikaan ja salaman kanssa taas ei tule niin kauniita kuvia.

  Huomasin sun osallistuneen blogini arvontaan kahdella arvalla. Ilmeisesti olet kirjautunut lukijaksi jollain muulla nimimerkillä kuin tuolla "inana", vaiko? Sellaista en ainakaan listalat löytänyt...Kiva, että kävit osallistumassa :) Ja oli myös kiva kuulla, että blogini kuvat ovat selkeitä -itse katselen niitä ehkä liiankin kriittisin silmin ja tiedän kyllä, että mulla on vielä rutkasti opeteltavaa tuon järkkärin käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harvemmin sitä on omiin otoksiinsa tyytyväinen. Aina olis jotain parannettavaa.
   Käynpä tarkistamassa sen kirjautumiseni,miten se sit onkaan :-)

   Poista
 2. Kaunista! Aivan ihania yksityiskohtia. Ja talosi muutenkin vaikuttaa upealta :) Hyvää jalustaa en osaa kertoa mutta ainakin sen osaan sanoa että jalustaa kannattaa oikeasti testata ennen ostopäätöstä. Voi olla itsestäänselvyys mutta minä menin ostamaan jalustan hetken mielijohteesta halvan hinnan houkuttelemana ja onhan se aika huono. Ajaa asiansa jotenkuten, mutta voisin vaihtaa parempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Joo jalustojahan saa myös edullisesti. Mutta varmaan käytännössä suuri ero ihan kunnon kapistuksiin.
   Meillä oli koulussa yksi valokuvauskurssi ja sain silloin koululta halppisjalustaa lainaa, mulla meni hermot sen kehnoon, suppeaan liikkuvuusalueeseen, pystykuvat ei onnistunut lainkaan.
   Pitääpä mietiskellä vielä...

   Poista
 3. Mä sain joulupukilta viime jouluna Manfrotto -merkkisen jalusta. Mies oli ihan omin päin tutkinut jalustoja ja tilannut ko. jalusta suositusten perusteella. Olen ollut ihan tyytyväinen. Osa, jolla kamera kiinnitetään jalustaan on minulla kokoajan kamerassa kiinni ja näin ollen saa nopeasti kiinntettyä jalustaan. On tukevan tuntuinen ja "pallonivelen" ansiosta kameran saa käännettyä mihin asentoon hyvänsä. Tosin siinä säätämisessä on yksi miinus, kameraa on vaikea asettaa oikeaan kulmaan. Se voi kyllä johtua käyttäjästäkin ;) Hintaa en tiedä.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Olis kiva nähdä sellasia kokoneiskuvia kodistanne. :)
  Matto tuli perille ja se on vielä ihanempi luonnossa kuin kuvissa. Kiitos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Koknaiskuvia kodista varmasti tulossa :-)
   Mukava kuulla että matto on mieluinen.

   Poista
 5. Inana blogi, lisäsin tämän oman blogini listaan, että löydän tänne uudelleenkin. :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa seuraamaan juttujani :-)

  VastaaPoista
 7. Tosi ihana blogi ja koti teillä! =) Voisko saada lisää kuvia tuosta huoneesta, jossa tähtitapetti? Kun itsekkin sitä tapettia harkitsen pojan huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Voin toki laittaa tähtitapetti-huoneesta lisää kuvia, ilman muuta :-)

   Poista

Kiitos kun jätit jäljen käynnistäsi. Kommentti ilahduttaa aina.