perjantai 15. helmikuuta 2013

Helppo muffinssiohje

IMG_3923

IMG_3920

IMG_3915

IMG_3917

IMG_3930

IMG_3931
TIMG_3935


Tässä helppo ja nopea muffinssiohje.

3,5 dl vehnäjauhoja
2dl     sokeria
2tl      leivinjauhetta
2tl      vaniljasokeria
1dl     kermaa
2        kananmunaa
100g  sulaa voita
kaakaota maun mukaan
(itse laitoin myös ripauksen suolaa)

Kaikki aineet vain sekaisin, taikina vuokiin ja paistumaan.
Vatkainta ei tarvita.
Ohjeen löysin Pieni lintu- blogista.
Loistava idea tässä on kuorrutteen tekeminen suklaapalasta. Suklaapala laitetaan juuri uunista otettujen,lämpimien muffinssienn päälle, joten se sulaa siihen itsestään.
Sulanut suklaa levitetään lusikalla.
Lopuksi koristellaan.

42 kommenttia:

  1. Nämä pitää laittaa kokeiluun. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Helppoa ja nopeaa leipomista makeannälkään.

      Poista
  2. Nam, ihanan ja kauniin näkösiä! Pitääpä itsekin tehdä viikonlopun kunniaksi ;) Mulla vaan ei ole _ikinä_ onnistunut muffinssit :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, tällä ohjeella et voi epäonnistua :)
      Ruokalusikallinen taikinaa per vuoka riittää. Jos laittaa taikinaa liikaa, voi olla, että muffinssit lässähtävät ja levahtavat.

      Poista
    2. Kyllä voi... Jätin sokerit laittamatta. :/

      Poista
    3. Voi ei, tuliko niistä mitään ilman sokeria vai jäikö kokonaan syömättä?

      Poista
  3. Oi että, kuinka hyvän äköisiä! Laitan reseptin talteen pahan päivän varalle ;)

    VastaaPoista
  4. Tätä ohjetta piti ihan testata ja oli kyllä helppoja ja herkullisia! :) Kiitos ohjeesta ja ihana blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain :)
      Kiitos että piipahdat blogissani :)

      Poista
  5. Pakko kysyä, että mikä on tuo teidän ruokapöytä? Merkki ja mistä ostettu? Kestävä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pöytä on Hay Loop stand, Loop-pukkijalat ja pöytävlevy laminoitu pähkinäviilu. Ostettu mööpelistä (oulussa oleva sisustusliike). Pöytäleyv on hyvin kestävä. Voin suositella :) Kevyen ja siron näköinen kokonaisuus.

      Poista
  6. Testattu on ja NAM! Tyttö sai toimia koristeluapuna :) resepti laitettu jakoon. Ihanan nopea ja helppo, tämän kanssa ei voi epäonnistua!
    t. Kiris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä, nämä muffinssit onnistuu aina :) Kiva kun ohjeesta oli apua.

      Poista
  7. Voihan nenä. Kamala suklaahimo ja sitten näin vielä tämän ihanan ohjeen... :D Kiitti vaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :)
      Näissä ei mene kauaa, joten saat nopsaa suklaanhimosi tyydytettyä ;)

      Poista
  8. Missä asteessa ja kuinka kauan näitä kannattaa paistaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen paistanut muffinssit 225 asteessa noin 12-15 minuuttia. Tarkkaa aikaa en ole katsonut. Otan muffinssit pois uunista kun ne näyttävät sopivan ruskeilta.

      Poista
  9. Ihania kuvia! kiitos ohjeesta, otin siitä mallia ja pyöräytin kakun :)

    VastaaPoista
  10. Voiko tuon tehdä ilman kermaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tehdä varmasti ilman kermaa laittamalla esim. maitoa jonkin verran sen tilalta. Jotain nestettä taitaa vaatia, tulee muuten liian paksu taikinaseos.

      Poista
  11. Nam! mahtavan näköisiä!♥

    VastaaPoista
  12. Ihania! Kokeilin ja herkullisia ovat!

    VastaaPoista
  13. Tosi hyviä tuli kiitos! :) kehun tätä blogissani

    VastaaPoista
  14. kuinka monta muffinssia tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt en tarkkaa määrää muista, oliskohan noin 20 kpl sellasiin normaalinkokoisiin muffinssivuokiin tehtynä. paljon riippuu siitä kuinka isoja vuokia, ja kuinka paljon yhteen vuokaan taikinaa laittaa. Ite oon laittanu taikinaa kukkurilleen olevan ruokalusikallisen, kohoavat sen verran uunissa et tuo määrä on riittävä.

      Poista
  15. voiko kerman korvata jollain muulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen laittanu itse joskus maitoa kerman sijaan, ei taida sen suurempaa eroa olla ainakaan maussa. en muista oliko paistettuna sitten eroa niihin aikaisempiin joihin olin yleensä kermaa lorauttanu.

      Poista
  16. hyviä! mut taisin pitää liian kauan uunissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nämä menee helposti kuiviksi liian pitkästä paistoajasta. 15 minuuttia sopiva paistoaika 200 asteessa.

      Poista
  17. Missä asteessa kannattaisi paistaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä ainakin paistoin 200 asteessa 15min

      Poista
    2. Olen myös paistanut muffinssit 200 asteessa ja varmaan tuo 15 minuuttia on just hyvä paistoaika. Ei kannata pitää uunissa liian kauan, menee helposti kuiviksi.

      Poista
  18. Tämä ohje vaikutti niin hyvältä ja jopa itselläkin saattaisin onnistua, kokeiluun viimeistään
    huomenna! :)

    VastaaPoista
  19. riittääö yksi kananmuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut yhdellä kananmunalla, tulee varmasti ihan syötäviä yhdelläkin ;) voi vaikuttaa leivonnaisen kuohkeuteen.

      Poista
  20. Jees!♥☻ Kohta pappa tullee ruoka-aineitten kera ja pääsee leipoo! Näyttää todella herkullisilta.
    ☺Nam♥

    VastaaPoista
  21. Tuliko tuo ruskea väri kaakaosta? Itse kun tein, laitoin vain pari tl, mutta muffineita tuli "kellertäviä". Lisäsinkö liian
    vähän kaakaota? :-\

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaakao antaa ruskean värin.
      Itse käytän leivonnassa yleensä tummaa kaakaojauhetta, sillä se antaa väriä paremmin kuin tavallinen kaakaojauhe.
      Kellertävyys johtunee varmaan liian vähäisestä kaakaojauheen määrästä.

      Poista
  22. Voisko tästä jättää kerman pois?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kerman tilalla voi käyttää myös maitoa tai vettä.

      Poista

Kiitos kun jätit jäljen käynnistäsi. Kommentti ilahduttaa aina.