maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kinder-piirakka

IMG_8334

IMG_8345

Tämä ihana sulkaapiirakka sopii mainioisti pääsisäiajan kahvitteluihin.

Pohja:
6dl sokeria
5dl glut. vaaleaa jauhoseosta tai vehnäjauhoja
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa

-Sekoita kuivat ainekset keskenään.
-Lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini jauhoseokseen vuorotellen.
-Lisää kanamunat viimeisenä puuhaarukalla sekoittaen.
-Paista 200 asteessa, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin, lisää päälle voikreemi.

Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista

-Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
-Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki.
-Levitä kreemi paistetun ja jäähdytetyn pohjan päälle ja koveta sitä hetki (esim. talvella ulkona), jotta kreemin päälle laitettava sula suklaa ei sekoitu kreemin joukkoon

Kuorrutus: 200g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna

Koristelu: Sulatettua valkoista suklaata

15 kommenttia:

  1. tää on niin herkkua!! helppo tehä,vaikkakin monivaiheinen. Ite en vaan koskaan tee tuota voikreemiä nuin paljoa, 100g voita riittää ihan hyvin. Mun mielestä ihan liikaa nuin paksu kerros.. mut makuasioitahan ne on.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä vaan. Munki mielestä liikaa voikreemiä jos lattaa tuon 200g. Hyväähän se on, mut alkaa jotenki ällöttää ku miettii mitä se sit on :) Taidan itsekin tehdä ens kerralla vähemmällä voikreemimäärällä.

      Poista
  2. Kiitos ihanasta reseptistä, todella houkuttelevilta näyttävät, taidan napata heti itselleni muistiin! NAM. ;)

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää kokeilla!! Näyttää niin herkulle, ja jos se sukua on Kinderille ni sitä se varmasti on! :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää niin hyvältä että otin myös ohjeen muistiin ja kokeilen heti tänään :) Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et tule pettymään. Oikein makeaa, joten paloista ei kannata tehdä kovin suuria. Makoisia herkutteluhetkiä :)

      Poista
  5. Tekisi mieleni kokeilla tätä ohjetta, mutta mietityttää mitenkähän onnistuisin tuon sulatetun suklaan laitossa tuon kreemin päälle, eikös se sula ?????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt piirakkaa pakasteessa tai talvella ulkona pakkasessa niin että kreemi kovettuu kunnolla, sen jälkeen laittanut sulatetun suklaan päälle. Sen kanssa saa olla nopea, muuten alkaa sekoittumaan kreemin kanssa.

      Poista
  6. Näin ammattileipurin vinkkelistä ihmettelen suuresti tuota kananmunaa voikreemissä! Yleensä sinne ei kyllä kananmunaa laiteta ja se voin määrä on juurikin siinä, että se toimii ns. sidosaineena sokerin kanssa jonka takia sitä on oltava paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aha, tällainen ohje kuitenkin on :)
      Itse en ole sen syvällisemmin tullut ajatelleeksi mitä ne keltuaiset siinä voikreemissä tekee.
      Voihan ne varmaan jättää poiskin, silloin seos on vaan hyvin paljon tiiviimpää ja vaikeammin levitettävää..

      Poista
    2. Ohjeita on yhtä monta kuin tekijöitäkin, iski vain silmään :)
      Kevyemmän saa ilman kananmunaa vaahdottamalla pidempään, mutta nämäkin ovat makuasioita :)

      Poista
  7. Jälkijunassa selkeesti kun nyt vasta tajusin tällaisen ihanan tulokkaan. Paras isänpäiväkakkuvinkki pitkään aikaan! Mahtavaa :D Ja tuosta voikreemistä, Ruotsissa opiskellessani opin että voikreemiin laitetaan keltuaista. Tapoja on ilmeisesti monia.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit jäljen käynnistäsi. Kommentti ilahduttaa aina.