tiistai 12. maaliskuuta 2013

New York mustikkajuustokakku

IMG_8349

IMG_8346

IMG_8372

Ihana täyteläinen juustokakku, parasta juustokakkua mitä olen koskaan syönyt.
Kakku on tuhtia ja hyvin riittoisaa.
Kakku on saanut kovasti kehuja ja monet ovat olleet halukkaita saamaan ohjeen.
Tässäpä se.


New Yorkin mustikkajuustokakku

 
Keksipohja:

300 g digestivekeksejä
150 g voita


Juustoseos:

600 g philadelphia-juustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita

 

-Säädä uuni 175 asteeseen.
-Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
-Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
-Vatkaa philadelphia-juusto ja maitorahka tahnamaiseksi.
-Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
-Hämmennä joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma.
-Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan.
- Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. (Peitä alumiinifoliolla, jos kakku näyttää aiemmin kullanruskealta.)
- Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.

Tarjoile ehdottomasti jääkaappikylmänä!

7 kommenttia:

  1. Jaaha, nyt tiedän mitä meillä seuraavaksi kokeillaan :) Juustokakut on aina herkkuja! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos ohjeesta! Vaikuttaa siltä, että tätä on kokeiltava! :)

    VastaaPoista
  3. Oi lempparikakkua uudemmalla reseptillä, täytyy kyllä kokeilla :D

    VastaaPoista
  4. kiitos!! tätä niin kokeillaan.. ;)

    VastaaPoista
  5. Oi, herkullista! Tätä on testattava ;)

    VastaaPoista
  6. Näyttää kyllä tosi herkulliselta! Pakko kanssa kokeilla jossain välin :) kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  7. Ihanaa varmasti! Pitääpä joskus testata:)
    Sipu:)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit jäljen käynnistäsi. Kommentti ilahduttaa aina.