keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Jauhottomat letut/vohvelit



IMG_2106

Kesä on lettujen aikaa.
Kuinka hyvältä se maistuukaan muurikkapannulla paistettu lettu, tuoreiden mansikoiden kera.
Huono puoli niissä on vain se, että taikina on yleensä tehty vehnä- tai ohrajauhoista ja voita on lisätty ihan mukavasti joukkoon.

Itse vehnää välttelevänä, olen testaillut muutamia lettuohjeita, ja tämä on ehdottomasti mun suosikki.
Tätä ohjetta en muurikalla ole vielä kokeillut, mutta voveliraudalla paistettuna toimii ainakin hyvin.
Jauhoja ei tarvita ollenkaan, ja hyvällä omalla tunnolla voit syödä vaikka kaikki 5 vohvelia.

Tällä ohjeella taidetaan tehdä meillä letut tästä eteenpäin,  nämä nimittäin maistui myös lapsille hyvin.
Suosittelen!

3 kommenttia:

  1. KIITOS hyvästä vinkistä, laitan kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  2. Innostuin tästä ohjeesta ja kokeilin! Maku oli erinomainen, mutta koostumus ei meillä toiminut. Vohvelit eivät paistuneet ja taikina jäi raa-aksi, vaikka kuinka yritin paistaa. Lettuina toimi, mutta lopulta taikina oli liian paksua ja letuista tuli aika paksuja (itse pidän ohuen ohuista). En tiedä olisiko jotain ainesosaa pitänyt lisätä enemmän tai vähentää.

    :) Kannattaa kuitenkin kokeilla! Meillä taidetaan jatkossa tehdä banaanipohjaisia lettuja tai sitten ihan normilettuja, niin harvoin niitä kuitenkin tulee meillä syötyä.
    - Miina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, enpä osaa sanoa.
      Itse kokeilin eilen ensimmäistä kertaa muurikkapannulla ja taikina toimi mainiosti siinäkin.
      Tein taikinan juuri ohjeen mukaan.
      Saa herkutella hyvällä omalla tunnolla :)
      Suosittelen kokeilemaan!

      Poista

Kiitos kun jätit jäljen käynnistäsi. Kommentti ilahduttaa aina.